چرخه حرکت در تنیس | آکادمی تنیس شاهین
arrow

چرخه حرکت در تنیس – بخش دوم


همانطور که دربخش اول توضیح دادیم چرخه حرکت در تنیس ۴ بخش بود که ۲ بخش از آن را توضیح دادیم و حالا میخواهیم ۲ بخش مهم دیگر را آموزش دهیم.

جایگیری برای توپ و مرحله زدن ضربه

۱- جایگیری برای توپ:

– برای آنکه بخواهید تعادل خود را برقرار کنید نیاز است که از قدم‌های کوچک استفاده کنید.
– در ضربات زمینی هرچقدر به توپ نزدیکتر باشید نیاز است از قدم‌های کوچکتری برای تنظیم جا استفاده کنید.
– وزن بدن خود را روی پای عقب بیاندازد تا هنگام ضربه به سمت جلو منتقل گردد.
– سعی کنید پای عقب در امتداد مسیر توپ قرار گیرد سپس به طرف توپ حرکت کنید.
– فکر کنید که وقت کافی برای انجام ضربه را دارید به معنای دیگر انرژی مثبت به خود بدهید.
-باید به هنگام حرکت به سمت توپ، بدن و راکت خود را تحت کنترل نگه دارید(تعادل پویا).
– برای زدن توپ‌های کوتاه هیچگاه از کمر خم نشوید چراکه ممکن است باعث کاهش تعادل شود و نتوانید ضربه‌ی خوبی بزنید.
– سعی کنید موقیت مناسب خود را در یک قدم مانده به آخر پیدا کنید.

۲-مرحله ضربه زدن:

برای ضربه زدن انواع مختلف حالت پا وجود دارد که عبارتست از:
– حالت نیمه باز: در صورت امکان بهتر است از حالت نیمه باز استفاده کنید اما حالت باز خوب و حالت بسته بسیار بد است.
-هرچقدر نقطه ضربه زدن بالاتر باشد، پاها باید بهم نزدیکتر باشند.

* ضربه در حالت نیمه باز:

برای کسانی مناسب است که از ضربه بکهند یک دست استفاده می‌کنند.
این روش به بهبود رقص پا و کنترلی‌تر شدن ضربه کمک می‌کند.

* ضربه در حالت باز:

این نوع ضربه وقت بیشتری در اختیار ما قرار می‌دهد.
بازیکن باید به توپ نزدیکتر شود و برای تاب عقب راکت سریعتر حرکت کند.
این روش برای فورهند و بکهند دو دست بسیار مناسب است.

۳- قدم‌های تنظیم کننده / تعادل:

– چنانچه می‌توانید با پای مخالف به طرف توپ قدم بردارید تا وزن بدن را رو به جلو نگه دارید.
– تلاش کنید به صورت مورب به طرف توپ قدم بردارید نه از پهلو.
– اگر با پای موافق به سمت توپ قدم بردارید، نمی‌توانید جای خود را برای ضربه تنظیم کنید.
– ضربه(بعد از پرش) در هوا بد نیست ولی باید با تعادلی پویا در حین ضربه همراه باشد.
– برای اینکه بتوانید تکیه‌گاه ثابت و محکمی داشته باشد پاها باید تقریبا به اندازه‌ی عرض شانه‌ها باز باشد.
– زمانیکه برقراری تکیه‌گاه ثابت امکان‌پذیر نیست بخصوص در زمان کشیدن پا روی زمین برای رسیدن به توپ باید مرکز ثقل بدن خود را کنترل کنید.
– حفظ مرکز ثقل و مرکز تکیه‌گاه بدن در تک راستا باعث ایجاد تعادل و پایین آمدن مرکز ثقل در نتیجه ثبات بازیکن را افزایش داده و از سرعت او می‌کاهد.
– در ضربات زمینی سعی کنید بدن خود را پایین نگه‌ دارید این کار باعث می‌شود که ضربات خشک و بی‌اثر شده و توازن سرعت آن‌ها از بین می‌رود.
– باخم کردن زانوها خود را پایین بیاورید و در زمان مناسب خود را بالا بکشید. این کار باعث ایجاد حرکت عمودی شده و انرژی را از پا به ران، باسن، کمر و شانه منتقل می‌سازد.

بازیابی

۱- تعادل و آخرین قدم انفجاری:

– برای برقراری تعادل بدن باید سر روی شانه در مرکز قرار گیرد.
– برداشتن آخرین قدم انفجاری: پای عقب در طول تاب جلو به جلو آمده و در کنار بدن قرار گیرد. جهت برگشت به حالت اولیه با همین پا حرکت را شروع کرده و توجه داشته باشید که برداشتن این قدم جهت بازیابی در همه ضربات ضروری نیست. خط مسیر توپ را دنبال کنید و با استفاده از این اطلاعات، زاویه احتمالی ضربه حریف را حدس بزنید.

۲- تکنیک‌های بازیابی:

حرکت به پهلو: قدم‌های به پهلو و متقاطع را باهم ترکیب نمایید. با استفاده از تکنیک متقاطع، بازیکن با برداشتن ۱/۲ تعداد قدم‌های معمولی، دو برابر مسافت را طی می‌کند و در عین حال می‌تواند مفاصل ران خود را موازی با تور نگه دارد. قدم‌های به پهلو محدودتر هستند زیرا یک پا فقط می‌تواند روی زمین کشیده شود. با گام شکسته بازیابی خود را خاتمه دهید.

۳- زمان بازیابی:

شما باید ابتدا ضربه به توپ زده و سپس عمل بازیابی را انجام دهید در صورتیکه زودتر این کار را انجام دهید باعث بهم خوردن نقطه تماس در ضربه می‌گردد. سعی کنید قبل از ضربه حریف بازیابی خود را انجام داده باشید.

۴- موقعیت یابی:

موقعیت بازیابی شما در زمین تنیس به جایی که ضربه می‌زنید، موقعیت حریف و جاهایی که حریف شما ممکن است ضربه بعدی را در آن‌ها فرود آورد بستگی دارد.




نظر خود را بنویسید

avatar
  اشتراک در  
اطلاع از
  • ارتباط با مدیریت: 09120331036
  • پست الکترونیکی: info@stacademy.ir

Powered by Shahin Akbari